Bekijk groter

Gigondas Domaine de la Maurelle ROOD 2013

00669

De wijngaarden van Domaine de la Maurelle Gigondas liggen aan de voet van de Dentelles de Montmirail, zo'n twintig kilometer van Orange, en zijn zowel op hellingen als op terrassen te vinden.

Meer details

15,00 € incl. BTW

Datasheet

LandFrankrijk
RegioGigondas
AppellatieCOTES DU RHONE
Jaartal2013
Inhoud75 cl.

Meer informatie

De wijngaarden van Domaine de la Maurelle Gigondas liggen aan de voet van de Dentelles de Montmirail, zo'n twintig kilometer van Orange, en zijn zowel op hellingen als op terrassen te vinden. Wanneer alles goed gaat is een Gigondas een stevige, evenwichtige wijn met een zeer specifiek aroma (muskus), die gemakkelijk 10 jaar bewaard kan worden.

Een typische Gigondas heeft de volgende druivensamenstelling: maximaal 80% Grenache noir, aangevuld met Syrah en Mourvèdre. Dit zijn tevens de blauwe druivenrassen die typerend zijn voor heel de Rhône-appelatie. De Grenache noir profileert zich in fruitigheid, tannines en zuren. Strengheid, mineraliteit en lengte worden geleverd door de Syrah druif. Het gebruik van de Mourvédre bevordert de structuur en de houdbaarheid van de wijn. In 1971 verwierf het gebied de AOC status. Domaine de la Maurelle is een stevige romige, zeer complete wijn. Granaatrood. De geur biedt heerlijk warm fruit, met nuances van Provençaalse kruiden. De smaak is hartverwarmend rijk en complex. Een grote wijn.