In prijs verlaagd! Pradorey Adaro Ribera del Duero 75cl

Pradorey Adaro Ribera del Duero 75cl

De Pradorey Adaro is het vlaggenschip van het gekende wijnhuis. De wijngaard 'Finca Salgüero' ligt 805-825 meter boven zeespiegel. De bodem bestaatuit klei-leem met een hoge concentratie kalkzandsteen.

Kenmerken:
Druif: 100% Tempranillo, aanplant met een laag rendement van slechts 4.000 Kg/Ha, welke handmatig wordt geoogst. Voorinweking op de schillen op 10℃ gedurende 4 dagen. Alcoholische vergisting met autochtone gisten op 28℃ op Roestvrijstalen vaten.

De malolactische vergisting van 20% geschiedt in oude Amphoren van klei, de overige 80% op RVS
Rijping van 13 maanden op Frans (22%) en Europees (60%) en Amerikaans (18%) eiken barriques. 12% van de vaten waren nieuw eiken.

Proefnotities:
Donker kersenrood. Intense neus aromatisch en complex met tonen van rood fruit, ietwat droppig met een hint van koffie en vanille tonen van de fust rijping. In de mond krachtig, vol, combineert rijp fruit met fluweel zachte tannines, wat resulteert in een aangenaam mondcontact en een elegante finale.

Heerlijk bij Lamsvlees (de Locale specialiteit) Iberische vleeswaren, worstjes, gemarineerd vlees, pasta’s met vleessausen,gevogelte, en niet te vergeten de Barbecue.

20,99 € incl. BTW

-4,00 €

24,99 € incl. BTW

Datasheet

LandSpanje
RegioRibera Del Duero
DruifTempranillo
Serveertemperatuur14-16°
Inhoud75 cl.
WijnhuisPradorey
SluitingKurk