Taylor's Port Select Reserve White

00688

De witte port van Taylor's wordt gemaakt van diverse witte druiven. Malvasia Fina vormt echter het leeuwendeel voor deze op dezelfde wijze als rode port gemaakte wijn.

Meer details

12,99 € incl. BTW

Datasheet

LandPortugal
RegioDouro
Inhoud75 cl.

Meer informatie

De handgeplukte witte druiven van schist en leigronden langs het hoger gelegen oostelijke deel van de Douro worden voor de traditionele voettreding in de lagares gestort. Tijdens de intensieve inweking van sap op schillen komt de fermentatie op gang. Die wordt gestopt als de wijn het juiste alcoholpercentage heeft door toevoeging van wijnalcohol. Hierop volgt rijping op eikenhout.

Special White is goudgeel gekleurd en geurt rijp naar marmelade en witte vruchten. Van smaak is hij aangenaam zoet met een aanzet van zwoel gedroogd en gekonfijt fruit, abrikoos, perzik en rozijnen. Dankzij een mooie mondvullende finale met veel lengte en een aangenaam bittertje is deze witte port, geschonken als aperitief op 14°C, een verrassend alternatief voor ‘gewone´ wijn. Daarnaast combineert Taylor’s White verrassend goed met hapjes waarin kappertjes zijn verwerkt, met olijven, garnaaltjes en gerookte vis.

Witte port is niet gemaakt om te ouderen op fles. Bewaren kan enkele jaren; na ontkurking behoudt Fine White nog zo´n drie maanden z´n finesse.