In prijs verlaagd! Chateau Muret Haut-Médoc Cru Bourgeois 2017

Chateau Muret Haut-Médoc Cru Bourgeois 2017

De 27 jaar oude wijngaard is beplant met 6.666 wijnstokken/ha, verdeeld over 25 hectare. Het ligt op een klei-kalksteenplateau met uitzicht op de Gallo-Romeinse plaats Brion. De druivensoorten bestaan voor 60% uit Merlot Noir en 40% Cabernet Sauvignon.

Geschiedenis:
In de appellatie Haut-Médoc, in het verlengde van de prestigieuze gemeente Saint-Estèphe, ligt Château Muret, sinds 1985 eigendom van de familie Boufflerd, in Saint-Seurin de Cadourne.

Het landgoed staat vermeld in de editie van 1850 van Charles Cock's Guide en was een van de grootste in de gemeente, met ongeveer honderd hectare wijngaarden, bossen en weiden. Sindsdien was het een woestenij en ruïnes geworden. De huidige eigenaren moesten daarom alles opruimen, bouwen en opnieuw beplanten.

Wijnbouw:
Al ongeveer tien jaar worden de wijnstokken beheerd met behulp van duurzame landbouw, waardoor respect voor duurzame ontwikkeling, het milieu en de voedselveiligheid wordt gewaarborgd. Een strikte monitoring van de Terra Vitis-specificaties garandeert de traceerbaarheid en transparantie van alle interventies, van de wijnstok tot de fles.

Opvoeding van de wijn:
De oogst wordt gevinifieerd volgens de pure Médoc-traditie, volgens het advies van het Pauillac Oenology-laboratorium. Gehuisvest in een functioneel roestvrijstalen vat, profiteert het van de nieuwste technieken voor het controleren van de fermentatietemperaturen.

Vervolgens rijpt de wijn minimaal een jaar in eikenhouten vaten in een kelder met airconditioning.

12,48 € incl. BTW

-12,48 €

24,95 € incl. BTW

Datasheet

LandFrankrijk
RegioBordeaux
Serveertemperatuur16-18°
Jaartal2017
Inhoud75 cl.
SluitingKurk