Chateau Mont-Redon Châteauneuf-du-Pape 37,5cl

00601

Een Châteauneuf-du-Pape met een ongelooflijke prijs-kwaliteitverhouding! Hij wordt voornamelijk geproduceerd van Grenache en heeft aroma's van rood fruit, tijm en rozemarijn. Fijne tannines, lange en uitstekende afdronk. Groot verouderingspotentieel, maar je mag hem ook jong drinken.

Meer details

18,69 € incl. BTW

Minimale afname van het product is 12

Datasheet

LandFrankrijk
RegioRhône
AppellatieChateauneuf-du-Pape
Serveertemperatuur14-16°
Inhoud37,50 cl
WijnhuisChateau Mont-Redon

Meer informatie

Bodem & locatie
Het appellatie-gebied bevindt zich op de linkeroever van de Rhône, tussen Orange en Avignon. Het terroir wordt gekenmerkt door grote opgerolde kiezels die overdag de warmte van de genereuze zon van de Provence opslaan en s'nachts herstellen. De hoogte van stenen is 2 meter; daaronder is er een kleibank waar de wortels van de wijnstok hun waterbehoeften trekken: een uitzonderlijk terroir.

Terroir
Het klimaat is mediterraan met hete, droge zomers met een paar onweersbuien. De mistral, relatief constant gedurende het hele jaar, zorgt voor zeer gunstige sanitaire omstandigheden voor de teelt van de wijnstok.

Oogsten
Het moet handmatig zijn, zodat de oogst in de wijngaard selectief kan worden gesorteerd. Deze stap wordt voltooid door optische sorteermachines. Camera's zorgen voor korrel door korrel selectie en verwijderen alle ongewenste delen. Deze faciliteiten zijn actief in Mont-Redon sinds 2010 en tot op heden zijn we de enige wijnmakerij in de Rhône-vallei die al onze rode druiven op deze manier sorteert.
Wijnbereiding en veroudering

Na volledige destemming, vinificatie door vijftien tot twintig dagen maceratie te ponsen, waardoor maximale extractie van tannines en kleurstoffen wordt gegarandeerd. Nadat de malolactische fermentaties zijn uitgevoerd, rijpt de helft van het mengsel in Bourgondische stukken van 228 l, het andere deel wordt in vaten bewaard. Na een selectie van onze beste vaten bedoeld voor botteling op het landgoed, worden de wijnen in het voorjaar gemengd. De plaatsing vindt plaats ongeveer 18 maanden na de oogst. Eenmaal gebotteld, rusten de wijnen minstens 4 tot 6 maanden in onze kelders voordat ze worden verzonden.

Druivenrassen
Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre, Cinsault, Counoise, Muscardin,
Vaccarèse

Consumptie
Vanaf het tweede jaar kunt u genieten van onze rode Châteauneuf met een dominante rode vrucht. Ze bereiken hun volheid tussen het 5e en 8e jaar, maar ze kunnen 10 jaar en langer worden bewaard, afhankelijk van de jaargangen en opslagomstandigheden. Ze passen perfect bij rood vlees in saus en geitenkaas.