In prijs verlaagd! Bollinger La Grande Année Brut Champagne 2012

Bollinger La Grande Année Brut Champagne

Steeds te bestellen = reserveren onder voorbehoud van beschikbaarheid

Een gewaad subtiel getint met gouden reflecties. In de neus komen aroma's van abrikoos, amandel, hazelnoot, maar ook honing en granen volledig tot uiting. In de mond een uitzonderlijke structuur en textuur. Zowel dicht, satijnachtig en persistent, de mond is fris en zalvend.

La Grande Année is de belichaming van het vakmanschap dat Maison Bollinger altijd heeft bewaard. De wijn wordt dus uitsluitend gevinifieerd in kleine oude eikenhouten vaten. Champagne Bollinger heeft deze zeer oude methode, die de ontwikkeling van aroma's van grote finesse bevordert, nooit verlaten. Na langdurige veroudering op de droesem wordt elke fles La Grande Année nog steeds met de hand geroerd en gedegoreerd.

Meer details

119,95 € incl. BTW

-8,00 €

127,95 € incl. BTW

Datasheet

LandFrankrijk
RegioChampagne
Serveertemperatuur8-10°
Jaartal2014
Inhoud75 cl.
WijnhuisBollinger
Extrahaute valeur environnementale

Meer informatie

Sinds 1829 ontwikkelt het Huis Bollinger grote champagnes met een krachtige stijl, glanzend en complex. Virtuoze wijnen, die het resultaat zijn van een constante eis: het "bijna" heeft geen plaats bij Bollinger. Tot in de kleinste details wordt er voortdurend gezocht naar een permanente vorm van perfectie. De Wijngaarden van Bollinger, 174 hectare, bestaat vooral uit Grands en Premiers Crus. De Pinot Noir vormt de ruggengrat van de Bollinger-stijl. De continuïteit van deze stijl wordt geleverd door een unieke collectie van reservewijnen: Het Huis Bollinger is het enige met een scala aan aroma's van dergelijke precisie om zijn assemblages te voltoien.