In prijs verlaagd! Bollinger La Grande Année Brut Champagne 2012

Bollinger La Grande Année Brut Champagne 2012

65% Pinot Noir, 35% Chardonnay. 21 crus: voornamelijk Aÿ en Verzenay voor de Pinot Noir, Le Mesnil-sur-Oger en Oiry voor de Chardonnay.

Volledig gefermenteerd in vaten.
Bij Bollinger worden alleen oogsten van zeer hoge kwaliteit een vintage: de uitzonderlijke vintage uit 2012 leidde ertoe dat Bollinger expressieve wijnen creëerde die tegelijkertijd vol, fris en complex waren.

Meer details

134,95 € incl. BTW

-5,00 €

139,95 € incl. BTW

Meer informatie

Sinds 1829 ontwikkelt het Huis Bollinger grote champagnes met een krachtige stijl, verfijnd en complex. Virtuoze wijnen, die het resultaat zijn van een constante eis: het "bijna" heeft geen plaats bij Bollinger. Tot in de kleinste details wordt er voortdurend gezocht naar een permanente vorm van perfectie. De wijngaarden van Bollinger, 174 hectaren, bestaan vooral uit Grands en Premiers Crus. De Pinot Noir vormt de ruggengraat van de Bollinger-stijl. De continuïteit van deze stijl wordt geleverd door een unieke collectie van reservewijnen: Het Huis Bollinger is het enige met een scala aan aroma's van dergelijke precisie om zijn assemblages te voltooien.