Domaine Gerard Tremblay Chablis Grand Cru Vaudesir

Gerard Tremblay is de vijfde generatie wijnmaker op dit landgoed van 34 hectare in Chablis. De meeste wijngaarden bevinden zich in de beste premier cru- en grand cru-appellations en de wijnen behoren tot de meest gewilde in de regio.

Als nauwgezette wijnmaker die werkt vanuit een prachtige nieuwe wijnmakerij, staat Gerard bekend om het benadrukken van de typiciteit van de verschillende appellations en zijn wijnen zijn een waarheidsgetrouwe weerspiegeling van het terroir waar ze vandaan komen. Hoewel de meeste wijnen lokaal worden verkocht, wordt een beperkte hoeveelheid geëxporteerd en heeft terecht de aandacht getrokken van opmerkelijke critici als Robert Parker, Guide Hachette en Revue des Vins des France.

Dit geconcentreerde en honingzoete wit komt uit het Vaudesir-klimaat (plot) dat zelf door de Chemin des Vaudesirs in 2 percelen is verdeeld. Sommige wijnstokken liggen op het zuiden, andere op het zuidwesten en de Grand Crus van deze percelen worden beschouwd als een van de meest vrouwelijke klimaten. De Chardonnay-druiven zijn afkomstig van 25 jaar oude wijnstokken en worden met de hand geoogst. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks en 30% van de wijn rijpt 14 maanden in eikenhouten vaten.

Goudkleurig strogeel van kleur. Geconcentreerde aroma's van mango en ananas met een vleugje oosterse specerijen. In de mond mineraal en rijk met smaken van meloen, honing en appel met een vleugje peper. De afdronk is lang met krijtachtige tonen. Absoluut fantastisch!

59,95 € incl. BTW

Datasheet

LandFrankrijk
RegioBourgogne
AppellatieChablis
DruifChardonnay
Serveertemperatuur10-12°
Inhoud75 cl.
SluitingKurk