Wijnhuis Miguels

Published : 12-09-2017 17:20:14
Categories : Wijnimport.be

MIGUELS

De laatste jaren hebben we reeds succesvol enkele wijnhuizen geïntroduceerd op de Belgische markt. Vaak beginnen deze contacten op een wijnbeurs of worden we uitgenodigd door de kamer van koophandel van een bepaalde regio om kennis te maken met enkele wijnhuizen. Door tijd en moeite te steken in deze persoonlijke contacten gaan we een steeds stap verder in de samenwerking. We bezoeken de wijngaarden en maken kennis met de eigenaars. De smaak en kwaliteit van de wijn primeert uiteraard maar ook de samenwerking en het overbrengen van de passie speelt een belangrijke rol.

Ze hebben we enkele maanden terug kennis gemaakt met  Miguels uit Portgal. We waren reeds een tijdje op zoek om een nieuwe Porto in te voeren.


Maak kennis met Miguel

Miguels heeft reeds een lange familiegeschiedenis als wijnhuis. De start was in 1926 en de wijngaarden zijn door de jaren heen verspreid in verschillende regio’s in Portugal. Zo zijn er wijngaarden in de Douro, Port, Dão en Bairrade. Alle wijngaarden zijn zorgvuldig geselecteerd op hun potentieel en kwaliteit. In de Port wijnen gaat de slectectie van de tradininele Tawney, Ruby, Wite en rosé port tot de 10, 20, 30 en 40 jaar oude porto’s.


Port wijnen

Kwalitatieve en goede Porto’s die de toestemming hebben verkregen mogen een  jaar label gebruiken.
Miguels heeft er verschillende en wij bieden de 10 jaar oude Porto aan.

Tawny: Port wijn bekomen door het mengen van 3 jaar oude wijnen die gerijpt hebben op eiken vat. Door het mengen komen de kenmerken van het rijpen op het vat minder naar voor. Bekijk de Tawny port. 


Ruby: Deze wijn heeft de naam Ruby gekregen omdat de kleur robijnrood is. Dit komt omdat er tijdens het verouderingsproces amper of geen oxidatie kan gebeuren. Meestal rijpt deze wijn 3 jaar in een houten vat. Het is een jonge stevige wijn met fruitige arroma’s.

Rose: Dit is de nieuwste innovatie in de Port wijnen.
Het is een frisse, soepele en veelzijdige Port wijn. De rose kleur word verkregen tijdens het fermentatieproces van zeer intsense rode duiven en het uitsluiten van oxidatie tijdens het bewaren van deze wijn. 

Witte porto: De witte porto verschilt met alle andere porto’s door de zoetheid en de rijpingsperiode.