In prijs verlaagd! Hermandad Chardonnay Mendoza 75cl

Hermandad Chardonnay Mendoza 75cl

Hermandad is de eerste wijnlijn van de vierde generatie Familia Falasco, deze wijnen vertegenwoordigen de ware kenmerken van de nieuwe wijnwereld, waar we prioriteit geven aan elegantie, fruit en expressie van terroir.

WIJNGAARDEN:

Uco Valley. De Perenboom. Tupungato 1300 meter boven zeeniveau. VSP Druppelirrigatiegeleidingssysteem.

BODEM:

De wijngaard ligt in de bergen genaamd “Cuchillas de El Peral”. De bodems zijn leem, met de aanwezigheid van alluviaal gesteente, waaraan een grote hoeveelheid kalkhoudend materiaal van maritieme oorsprong is gehecht. De gronden hebben een geringe diepte van 40 cm tot 1,5 meter, met een grote drainagecapaciteit. Het zijn arme gronden die leiden tot een groter irrigatie- en bemestingsregime. De oogst wordt handmatig uitgevoerd, twee of drie keer per maand, om verschillende aroma- en smaakprofielen uit dezelfde wijngaard te verkrijgen. De trossen worden in hun geheel geperst en de most wordt statisch bezonken door de werking van kou en enzymen.

GISTING:

De gisting vindt plaats in Franse eikenhouten vaten, licht geroosterd, 35% nieuw eikenhout en de rest na tweede en derde gebruik.

VATRIJPING:

Gisting in Franse eikenhouten vaten van 225 liter en rijping op de droesem gedurende 10 maanden. Batonnage  gedurende één keer per week.

PROEFNOTITIES:

Op het eerste gezicht heeft de wijn een gele kleur met groenachtige flitsen. In de neus biedt het intense citrusaroma's zoals limoen, ook ananas en groene appels, verweven en geïntegreerd met subtiele en aangename tonen van vanille afkomstig van de fermentatie en rijping op eikenhout. In de mond heeft de wijn een zoete impact, verfrist door zijn intense zuurgraad, een aangenaam gevoel van zachtheid gedomineerd door wit fruit, rijpe peren en lichte tonen van karamel en toast. De wijn heeft een zeer lange en aanhoudende afdronk.

19,88 € incl. BTW

-3,07 €

22,95 € incl. BTW

Datasheet

LandArgentinië
RegioMendoza
DruifChardonnay
Serveertemperatuur10-12°
Inhoud75 cl.
WijnhuisFamilia Falasco
SluitingKurk