Info

Best verkochte producten

Spanje

Spanje is een wijnland dat vooral bekend staat om zijn volle, fruitige wijnen met subtiele, klei-achtige aarde tonen. Spanje heeft meer dan 1 miljoen hectare wijngaarden.
De grootste wijnregio's zijn Castilla-La Mancha, Valencia, Extremadura en Rioja.

Spanje Er zijn 7 producten

Subcategorieën

 • Ribera del Guadiana

  De Spaanse wijnregio Ribera Del Guadiana ligt in het westen van Spanje tegen de Portugese grens. De naam van de provincie is Extremadura. De betekenis zegt reeds veel .. het extreme land. Dit wijngebied kreeg een D.O. statuut in 1998.
  Voor wijnliefhebbers is dit een onbekende regio. Wijnimport.be werkt met wijnhuis Viñaoliva.

 • Cariñena

  Tussen Madrid en Barcelona vinden we de DOP Cariñena, een van de belangrijkste appellaties die de regio Aragon rijk is. De erg aparte en met keien bezaaide bodems leverden de wijn de naam “vino de las piedras” op, zeg maar de ‘wijn van de stenen’. Dit is een nieuwe en ambitieuze Spaanse wijnstreek.
  Wijnimport.be heeft in primeur een samenwerking opgestart met San Valero

 • Rioja

  De prestigieuze Rioja-wijnstreek bevindt zich in Noord-Spanje. Rioja (DOC La Rioja) is veruit de bekenste Spaanse wijnstreek en ook de eerste die het DO statuut kreeg in Spanje in 1925.
  D
  e naam Rioja is afgeleid van het riviertje Rio Oja dat zich nabij Haro samenvloeit met de Ebro.

 • Ribera Del Duero

  Ribera del Duero is een Spaans wijngebied dat ten noordwesten van Madrid ligt aan de rivier Duero. Het wijngebied ligt in de provincie Castilla Y Leon.

  De belangrijkste druif van Ribera del Duero is de tinto fino. Dit is variant van de tempranillo. Waar in andere Regio's de tempranillo ondersteuning nodig van andere druiven zorgt de combinatie van het klimaat en de hoogte ervoor dat ze hier volle en ruipe wijnen voorbrengt.

 • Andalousia
Toont 1 - 7 van de 7 items
Toont 1 - 7 van de 7 items