Info

Best verkochte producten

Prosecco

Naast de heerlijke Italiaanse gerechten kent ondertussen iedereen de ook de Italiaanse Prosecco. Prosecco is dan ook aan een flinke opmars bezig binnen de ‘bubbel’ wijnen! De officiële naam van de druif die in de volksmond 'prosecco-druif' wordt genoemd is glera. Het gebruik van de naam glera is weer gebruikelijk geworden vanaf 2009, toen de DOC...

Naast de heerlijke Italiaanse gerechten kent ondertussen iedereen de ook de Italiaanse Prosecco. Prosecco is dan ook aan een flinke opmars bezig binnen de ‘bubbel’ wijnen! De officiële naam van de druif die in de volksmond 'prosecco-druif' wordt genoemd is glera. Het gebruik van de naam glera is weer gebruikelijk geworden vanaf 2009, toen de DOCG-status aan prosecco is toegekend en prosecco een herkomstbenaming is geworden. Deze herkomstbenaming is belangrijk voor de wijnbouwers uit de oorspronkelijke regio die de naam 'prosecco' op steeds meer flessen bubbelwijn op zagen duiken. Dit waren wijnen die niets te maken hadden met wat prosecco in essentie is: een Italiaanse mousserende wijn die is gemaakt van de Glare druif. Door de DOCG status is ook de kwaliteit van het productie process omhoog gegaan.

Wijnimport.be werkt samen met 2 Bodegas uit de Prosecco regio.
Ca’ Del Sole en het familie wijndomein Caneva Dei Biasio.


Ca’Del sole is een modern wijnbedrijf. Marketing speelt een belangrijke rol om hun top prosecco in de markt te zetten. Deze Processo kwam als beste naar voor in een blinde degustatie en eens men de flessen en de omkadering ziet begrijp je dat deze Prosecco bij de top behoord.

 

 Caneva Dei Biasio is een familie wijndomein dat naast Prosecco ook andere wijnen produceert.Meer

Prosecco Er zijn 4 producten

Toont 1 - 4 van de 4 items
Toont 1 - 4 van de 4 items